Udruga za očuvanje informatičke baštine

Donacije i zahvale

Zahvaljujemo gosp. Željku iz Varaždina na ustupljenoj štampanoj ploči te pratećoj dokumentaciji projekta “Moj Mikro Slovenija” iz 1985. godine!


Donacija g. Tomislav Držić 

Poznati novinar “Vjesnika u srijedu” iz 70-tih, a kasnije urednik vanjske politike u “Večernjem listu” sredinom 90tih, donirao nam je slijedeće uređaje: 

– ručni crno-bijeli skener ARTEC (1995.)

– mobilni telefon Panasonic A100 (2004.), svojevremeno među najmanjim mobitelima na svijetu, komplet u originalnoj kutiji sa uputama

– palmtop PC HP-320lx (1998.)sa PC interfejsom, card modemom, card memorijom i uputama G. Tomislav je HP-320lx nabavio u SAD 1998. g. i koristio ga za slanje svojih novinarskih tekstova iz cijelog svijeta u redakciju Vjesnika modemskom vezom.

Veliko hvala g. Tomislavu na donaciji i odličnoj priči!


Gosp. Nikola Kašić iz Zagreba donirao je udruzi računalo Fujitsu Point 510. Nikola, zahvaljujemo!


Gosp. Miroslav Gaćeša donirao je udruzi laptop ALR Ranger i modem Hayes Optima 144. Hvala Miroslave!


Gosp. Ivan Cukina ustupio je udruzi cijeli komplet Commodore 128. Hvala Ivane!


Zahvaljujemo gosp. Vladimiru Barloviću (Ramzes) na ustupljenim računalima i dodatnoj opremi. Hvala Vladimire!


Gospodin Ivan Grginov donirao je udruzi konzolu Nintendo SNES s nekoliko igara. Konzola će se koristiti za igranje na izložbama i ostalim prigodama udruge. Hvala Ivane!


Udruga zahvaljuje gosp. Igoru na ovim pravim retro primjercima. Računalo Orao, zeleni monitor RIZ te laptop DTK. Ima još malo posla oko restauracije i nabavke nekih dijelova. Zahvaljujemo još jednom!


Udruga zahvaljuje gospodinu Zlatku iz Zagreba na donaciji 2 računala Tera-3! Slijedi proces provjere i restauracije računala.


Zahvaljujemo gđi. Ireni iz Zagreba na donaciji računala Commodore PET iz 1977. godine te mehaničke zbrajalice! Računalo je restaurirano i popravljeno u servisu udruge te će se nadalje pojavljivati na našim izložbama.