Ostvarena suradnja s muzejom ZAGREB 80’S!

U sklopu muzeja ZAGREB 80’S organizirana je mala retro igraonica. Svakako posjetite!

 

U Zagrebu otvoren interaktivni muzej 80-ih

 

Zagreb, RH, 5.12. 2017. — tvrtka Brandnewretro lansira projekt ZAGREB 80-ih – novi interaktivni prostor muzejskog tipa u srcu turističke rute Grada Zagreba. Muzej će se otvoriti 11.12.2017. godine na prvom katu starinske zgrade u Radićevoj 34.

ZAGREB 80-ih je stvoren kako bi se u prošlost doživjela na novi način. Njegov prostor je rekonstrukcija svakodnevnog života zagrebačke obitelji, na jedinstven i interaktivan način koji presijeca prošlost i budućnost, prikazuje način života, baštinu, sjećanja i emocije. Nema vodiča, nema ograda, nema baršunastih užadi. Eksponati su smješteni u nekoliko prostorija. Svi su predmeti autentični i održavani ali nisu sakriveni pod staklom, osim pojedinih sitnica.

Posjetitelji mogu sjesti u “Fićo” oldtimer, boraviti u dnevnom boravku i odmoriti na retro namještaju, uz slušanje gramofonskih ploča. U blagovaonici i kuhinji može se razgledati porculansko posuđe koje je bilo moderno u to vrijeme. U kuharskim knjigama posjetitelji mogu upoznati omiljene recepte zagrebačkih domaćica. Ljubitelje mode mogu zaroniti u svijet tadašnjih kreacija. Iz više od pola tisuće predmeta izdvaja se računalo za igranje “Commodore 64”, kolekcija markica, album sa značkama, popularne stolne igre kao košarka i nogomet te igračke od “Mehanotehnike”. Muzejska suvenirnica će nuditi jedinstvene “retro” suvenire za kupce istraživačkog duha. Tu je moguće pronaći čudesni erotski retro kalendar (pojam ženskih atributa i ljepota 80-ih godina) i niz kolekcionarskih modela mini automobila Zastava 750.

Zbirka jedna je od najraznovrsnijih privatnih kolekcija predmeta iz 80-ih, prikupljena je po cijelom području Hrvatske. Koncepcija muzeja ZAGREB 80-ih usmjerena je na privlačenje turista te domaće publike, kako “nostalgičare” tako i nove generacije koje žele vidjeti kako se prije živjelo u godine dobre muzike, odličnih filmskih hitova i diskoteka.

“Jer osamdesete su bile godine kad smo stalno svirali i svake noći smo do zore lupali, susjede smo budili. Jer osamdesete su bile godine kad smo stalno skupa bili mi, cijele noći smo pili, cijele noći pjevali”, opjevali su Marijan Ban i “Daleka obala” u svom hitu “Osamdesete”.

Posjetiteljima – djeci, mladeži, obiteljima i odraslima zajamčen je užitak i jedinstveni doživljaj ZAGREBA 80-ih. godina. Više informacije potražite na www.zagreb80.com.