Noć muzeja na FER-u: Između stvarnog i digitalnog

U petak, 28. siječnja 2022. godine održana je 17. Noć muzeja, nezaobilazna kulturna manifestacija koja se paralelno odvija u gotovo stotinu hrvatskih gradova, a svake godine u (ne samo) muzeje diljem Hrvatske privlači više stotina tisuća posjetitelja.

Fakultet elektrotehnike i računarstva u suradnji s udrugom Retro info sedmi puta zaredom sudjeluje u Noći muzeja, a ove je godine izložba retro računala, igraćih konzola i elektroničke opreme posvećena Sir Clive Sinclairu, karizmatičnom izumitelju i poduzetniku, legendi u području računarstva i potrošačke elektronike, koji je preminuo u rujnu prošle godine.

Prozori aule Fakulteta poslužit će kao svojevrsni izlog za muzejske eksponate među kojima će se naći niz Sinclairovih izuma, od legendarnog računala ZX Spectrum, preko kalkulatora, televizora, raznih domaćih i stranih Spectrum klonova do električnog vozila Sinclair C5.

Izložba će biti postavljena do 4. veljače, pa pozivamo sve zainteresirane da se prošeću do FER-a i razgledaju izložbu!

Pristup svim digitalnim sadržajima ovogodišnje Noći muzeja mogu se pronaći na službenim stranicama manifestacije – nocmuzeja.hr.