Retro Gamer 2023.

Nakon nekoliko godina pauze, ekipa zagrebačke udruge RETRO INFO organizira manifestaciju Retro Gamer, ovoga puta pod nazivog RETRO HALL. Manifestacija će se održati u sklopu sajma Infogamer by Reboot na zagrebačkom velesajmu od 09. – 12. studenoga 2023.

U paviljonu 11 zagrebačkog velesajma očekuje Vas gomila retro igrica na starim računalima, igračim konzolama i arkadnim automatima te prigodna izložba povijesti elektroničkog Gaming-a. 

Prezentirat ćemo kako je Gaming izgledao prije tridesetak godina na originalnim PC uređajima i laptopima iz tog vremena a posebno predstaviti i najstarije „plug&play“ osobno računalo Commodore PET 2001 iz 1978. godine. Po prvi puta predstaviti ćemo i nekoliko modela PC uređaja s početka 90-tih godina koji se razlikuju od ostalih „konfekcijskih“ kutija po tome što ih je dizajnirao slavni dizajner Luigi Colani. Predstavit ćemo i nove igrice za domaće kućno računalo Galaksija iz sredine 80-tih godina prošlog stoljeća, i to na novoj verziji tog računala.

I ove godine igrači Tetrisa moći će usporediti svoje vještine na Tetris turniru na originalnoj Super Nintendo konzoli a također i igrači PacMan-a koje ćemo posebno nagraditi za najveći High Score. To je samo dio onoga što će se naći u RETRO HALL-u u paviljonu 11, koji će i ove godine biti najbolja retro gaming destinacija za sve generacije.